curs chiropractician

curs chiropractician

curs chiropractician

CURSURI DE INTEGRARE POSTURALĂ
CURS DE PERFECȚIONARE ÎN TERAPIA COLONIALĂ, OSTEOPATIE ȘI CHIROPRRACTICĂ – INTEGRAREA POSTURALĂ – TERAPIA COLONIALĂ, OSTEOPATIE ȘI CHIROPRRACTICĂ

Also read: Gold rhino honey

Integrarea posturală este un tip de psihoterapie corporală orientată spre proces, care are ca scop reantrenarea posturii și mișcării.

Conștientizarea corpului, masajul țesutului conjunctiv, exercițiile de respirație și eliberarea emoțională fac parte din terapie. Jack Painter, specialist în psihologie, masaj profund, presopunctură, terapie Gestalt, psihoterapie reichiană și rolfing, a dezvoltat integrarea posturală în anii 1960.

Tradiția reichiană a psihoterapiei corporale datează din anii 1920, când Wilhelm Reich, studentul și colegul lui Sigmund Freud, a observat cum reprimarea sentimentelor se reflectă în inhibițiile corporale. Somatoanaliza începe cu presupunerea că mintea și corpul sunt una și aceeași.

Emoțiile, senzațiile, impulsurile, mișcările și gândurile sunt toate aspecte interconectate ale experienței corporale a unei persoane care influențează nu numai viața interioară, ci și comportamentul și relațiile cu ceilalți.

  • Corpul nu este doar locul bolii și sănătății, ci și al psihicului. Corpul este o formă de terapie cu același sens ca și cuvântul – corpul nostru și psihicul lucrează împreună ca un sistem. Somaticul și psihicul acționează constant unul asupra celuilalt într-un mod circular. Osteopatia și chiropractica își au originea în medicina orientală. Se practică la renumita mănăstire SHAOLIN, metodă introdusă în Japonia după cel de-al Doilea Război Mondial de maestrul SHUICHI OHNO HIDEGATSU. Metoda constă în aproximativ 100 de manevre efectuate pe întregul corp folosind tehnici de manipulare osteo-articulară. Osteopatia a fost și este practicată în alte părți ale lumii sub diferite denumiri și forme de cult, dar Dr. Andrew Taylor Still este fondatorul osteopatiei (1828-1917). Osteopatia este o concepție anatomo-fiziologică unitară (holistică) a funcționării organismului, bazată pe unitatea și dependența reciprocă a structurii și funcției, de forțele interne de recuperare ale organismului, care duc ulterior la vindecare atunci când sunt susținute din exterior de un efort curativ minim. Osteopatia este o metodă modernă de diagnostic și tratament care utilizează tehnici manuale blânde și extrem de rafinate pentru a detecta tulburările patologice ale biomecanicii corpului, organelor și țesuturilor. Osteopatul lucrează manual asupra structurilor craniului, coloanei vertebrale, coastelor, bazinului, sacrului, articulațiilor, aparatului musculo-scheletic și fascial, precum și a organelor interne, pentru a elimina disfuncțiile și a restabili mobilitatea. Termenul de osteopatie derivă din cuvintele grecești și engleze: „osteo” (greacă) înseamnă structură sau fundație, iar „cale” (engleză veche) înseamnă drum, cale sau direcție. LA. Still este creditat cu inventarea termenului la sfârșitul secolului al XIX-lea. Osteopatia se ocupă de diagnosticul și tratamentul tulburărilor de mobilitate a țesuturilor, organelor și articulațiilor. Orice tulburare de mobilitate sub formă de hipo sau hipermobilitate a sistemului musculo-scheletic, a sistemului cranio-sacral sau a organelor interne este considerată a duce la disfuncție și, în cele din urmă, la boală (disfuncție somatică). Hiperemia poate provoca blocaje în articulații, fascie aderente sau cicatrici și pe suprafețele alunecoase ale organelor interne.
    Factorii fizici (traume, suprasolicitare fizică), psihici (emoții inhibate) și chimici sunt cauzele acestor limitări de mișcare (dieta necorespunzătoare, efecte secundare ale medicamentelor, diverse intoxicații). Osteopatia consideră că corpul este un întreg sau sistem holistic în care totul este interdependent.
    Osteopatia nu numai că tratează simptomele unei boli sau afecțiuni, dar, de asemenea, descoperă și tratează eficient cauza de bază a bolii. Dr. A. T. Still, fondatorul osteopatiei, a dezvoltat conceptul de „structura determină funcția, iar funcția influențează structura” în timp ce studia medicina greacă și egipteană. Principii fundamentale osteopatice (A.T.Still): Viața este o mișcare constantă (un organ intern sau o articulație care nu se mai mișcă devine patologică).
    Corpul uman este un întreg, cu toate organele și sistemele interconectate.
    Artera este responsabilă.
    Homeostazia în organism.
    Corpul, ca întreg, este un întreg.
    A.T.Sill vorbește mereu despre cauze și repetă „găsește, corectează și lasă corpul în pace”.
    Componenta mecanică este importantă atât pentru sănătate, cât și pentru boală.
    Osteopatul caută cu răbdare lanțul leziunii, legătura dintre cauză și efect, în acest tip de terapie.
    Osteopatia este împărțită în trei ramuri: osteopatia structurală, osteopatia craniosacrată și osteopatia viscerală. Ce afectiuni trateaza osteopatia?
    Migrenele, durerile de cap, nevralgiile faciale, cervico-brahiale, intercostale, nevralgiile Arnold, torticolisul, cruralgiile, sciatica, sciatica, meralgia parestezica sunt toate exemple de tulburari ale sistemului nervos.
    Sinuzite, ameteli, echilibru instabil, sindrom Meniere, astm (amelioreaza), bronsite, rinita, tinitus, ochi uscati, lacrimi, migrene oftalmologice: aparat respirator, ORL, oftalmologie.
    Sistemul cardiovascular: constricție toracică, palpitații, tulburări circulatorii ale membrelor inferioare, congestie venoasă și portală, hemoroizi
    Aerofagia, flatulenta, dispepsia, hernia hiatala, gastrita si consecintele hiperaciditatii gastrice, tulburarile functionale hepato-biliare, colita, constipatia, ptoza viscerala sunt toate exemple de afectiuni ale sistemului digestiv (rinichi, stomac, vezica urinara). Dureri și disfuncții ginecologice, cistita, sterilitate funcțională, ptoză uterină sau vezicală, disfuncție sexuală, enurezis, prostatita, cistita, urmărire osteopatică a sarcinii
    Dureri de coloană – dureri de gât, dureri de spate, dureri de spate, dureri sacrale, coxalgie; restricții de mobilitate la toate articulațiile periferice, disfuncții ocluzale și temporo-mandibulare, tendinite, tenis la cot, entorse, scolioză și atitudini scoliotice
    Stările depresive, hipernervozitatea, anxietatea, stresul, tulburările de somn, spasmofilia sunt toate simptome ale sistemului neuro-vegetativ.
    Cicatricile, fracturile înainte sau după tencuire, entorsele, căderile și accidentele de mașină sunt exemple de sechele post-traumatice și chirurgicale. STRUCTURA CURSULUI
    Un modul Invazia osteopatiei
    Scheletul și coloana vertebrală
    Anatomia coloanei vertebrale
    Anatomia subtilă a coloanei vertebrale
    Modulul B al terapiei vertebratelor Cauzele patologiei psihosomatice
    Cauze diagnostic psiho-emoțional și interpretări subtile
    Clasificarea sistemului Sistemul osos și articular / Sistemul musculo-scheletic Structura mecanică
    Sistemul nervos, sistemul digestiv, sistemul genito-urinar, sistemul respirator și cel cutanat, sistemul circulator, sistemul limfatic și sistemul endocrin cuprind structura organică.
    Tulburările includ: tulburări oculare, tulburări ale urechii, tulburări ale gurii, tulburări ale părului, tulburări ale apetitului, tulburări ale vocii și alte tulburări sau tulburări specifice.
    concluzii Psih. Daniel C. Muntean, fondatorul Danykomio Clinique Therapy, a creat conceptul multidisciplinar DANYKOMIO. În timp ce terapiile tradiționale se concentrează exclusiv pe niveluri fizice sau mentale, acest concept de terapie se bazează pe o abordare holistică de vindecare care permite eliberarea și vindecarea traumei fizice, mentale și emoționale.
    Psihoterapia, medicina și spiritualitatea trebuie folosite în tandem.

Learn How to Become a Chiropractor

Working as a chiropractor is both exciting and rewarding. Working with patients of all ages and abilities provides a diverse day-to-day experience; you could be working with elite athletes one day, pregnant women the next, or elderly patients the next.

It’s an exciting time to be a chiropractor; with approximately 3000 chiropractors already practising in the UK, this dynamic profession is expanding year after year. The flexibility of a chiropractic career’s work/life balance allows for a lifestyle that many other health professions cannot provide.

Almost all chiropractors work as private health care providers, though some do work for the NHS. Chiropractors can choose to work as an employee for a chiropractic or health clinic, to collaborate with other chiropractors or health professionals, or to open their own clinic.

Back to top button